Pressemeddelelse.

Tiden løber hurtigt, og den 10. juni, dagen hvor årets Fyen Rundt skal afvikles, nærmer sig.

I forhold til 2017 udgaven af løbet kan vi med en vis ret sige, at der især på tre punkter er nye interessante tiltag:

Nyt start- og målområde

  • Nye ruter
  • Direkte TV fra løbet.

Start og mål er flyttet til Munke Mose i Odense. I udgangspunktet havde vi et ønske at komme tæt på centrum, men de mange ombygninger, der for tiden præger Odense har begrænset mulighederne. Vi har imidlertid fundet en optimal løsning, idet et målområde i Munke Mose giver mange nye muligheder – ikke mindst for at følge med i eliteløbet.

Fyen Rundt har altid været et hårdt løb, og med årets ændringer er det blevet endnu hårdere. Ikke mindst når feltet rammer Langesø.

Ruten starter, som nævnt i Munke Mose, hvor vi kører med master ud af Falen, indtil vi har krydset Ringvejen. Herefter følger vi en delvist ny rute – dog har vi valgt at køre mere direkte til Svendborg grundet det øgede antal kilometer ind og ud af Odense, nu hvor start og opløb ligger i centrum.

Som noget nyt kommer vi på vej til Svendborg forbi en af Fyns største turistattraktioner, Egeskov Slot. Vi passerer Brændeskov og Tved og kører forbi det fantastiske hjemsted for Rottefælderevyen, hvor også Motionsrytterne får deres første depot. Herefter kommer 1. PostNord bakkespurt på toppen af Bregnedalsvej.

Der køres videre mod Hvidkilde Gods, og i år drejer vi som noget nyt til højre lige før godset og kommer op mod Kirkeby, over Rødme til Hundtofte, og ud på landevejen, gennem Korinth, til Fåborg.

Her går turen ind over Svanninge, op ad Golfbanebakken, til 2. PostNord bakkespurt. Videre gennem Vester Hæsinge til Brobyværk, videre over Verninge til Tommerup, Tommerup Stationsby og Vissenbjerg, hvor 3. PostNord bakkespurt finder sted.

Herefter køres som sædvanlig mod Morud, men lige før vi når byen, drejes der til højre og feltet kommer ned til det fantastisk smukke område ved Langesø slot.

Herfra kommer der godt 20 km med store udfordringer for rytterne ad små veje til Ravnebjerggyden og derefter mod Bellinge. Fra Bellinge mod Volderslev, Lindved og derfra ind ad Svendborgvej, forbi Den Fynske Landsby, ind ad Læssøegade til Munke Mose.

Lukning af den lille rundstrækning.

Vi kan selvfølgelig ikke undgå at forstyrre byens normale liv på sådan en dag.

Vi kommer til at lukke en del af området omkring Munke Mose. Dog i max. en time. Så vi håber på forståelse fra dem, det kommer til at gå ud over.

Elitefeltet kører 4 omgange på en 5 km rundstrækning, hvor de, der primært bliver berørt, er beboerne på Sønder Boulevard og boligområdet mellem Munke Mose, Ringvejen og Læssøegade.

Vi kommer selvfølgelig ud med mere info i nær fremtid.

Direkte TV fra løbet på TV 2 Sport

Igen i år sendes Fyen Rundt direkte på TV. I år transmitteres på TV 2 Sport. Så er man helt forhindret i at komme ind i Munke Mose, hvor man kan følge med på to storskærme, kan man sidde hjemme og følge løbet.

I alt 26 hold stiller til start – nemlig alle de danske kontinentalhold, alle de danske DCU hold, og ni udenlandske hold.
Målområdet kommer til at summe af aktiviteter spændende lige fra børnecykelløb over alt godt til ganen til gratis koncert med Sko og Torp.

Så er man i nærheden, kan vi kun anbefale at komme og være med, få en dejlig dag med familien og følge TV 2 Sports direkte transmission på storskærmene.

Vi er snart klar til en stor cykeldag, med udgangspunkt i Odense Centrum