Tilbage til nyheder

Nye ruter i dette års Fyen Rundt – Prof-feltet får start i Otterup

Efter en fast tradition med start og mål i Odense, vælger Fyen Rundt i år at lade starten foregå i Otterup.

Vi syntes det var på tide at prøve noget nyt, derfor har vi ladet os inspirere af de helt store cykelløb i Europa med ændring af løbets ruter og specielt prøve, at finde den helt rigtige start by, udtaler løbsledelsen i Fyen Rundt.

2019 udgaven i Fyen Rundt bliver et cykelløb med helt nye ruter både for seje motionister og det professionelle felt. Derfor er prof ruten og 185 km. for motionister, en rute der i år byder på skøn nord- vestfynsk natur med besøg i bl. a. Middelfart samt start i Otterup for Prof feltet. Motionisterne vil have deres start i Odense men lægger vejen igennem Otterup.

Nordfyn var et naturligt valg for Fyen Rundt, da ruteplanlægningen skulle foretages. Ikke mindst det netop flotte og velafholdte VM i Cykelcross i Bogense har mere end overbevist Fyen Rundt ledelsen, at der ikke kun er en oprigtig stor cykel interesse på Nordfyn, men også lokal velvilje til at supportere cykelarrangørerne med planlægningen.

Såvel 185km. motionisterne som det professionelle felt får en stor oplevelse for øjet på den helt nye rute: Glavendrupstenen, Bison okser i Morud, to Lillebæltsbroer, Hindsgavl dyrehave, slotte og herregårde omkransende af flotte gule rapsmarker, alt sammen krydret med udfordrende bakker inden slutspurt og mål i Odense City.

Fyen Rundt glæder sig til dette års nyhed med start og folkefest på torvet i Otterup, som er blevet en realitet via samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme. Hele løbet transmitteres direkte af TV2-Sport den 18. august.

Nyheder